Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Akuvox

Unii

Hikvision

Alphatronics

NetworxConnect

VBN

Alarm Meldnet

Milestone

NIBHV

Ajax Systems

SmartCell

Seagate

VEB

HD Security

OSEC

Nenova

VideoGuard

Regio Control Veldt

Brivo

Eizo

Dero Security Products

IDIS

GFT

Explicate

VVNL

De Beveiligingsjurist

Top Security

CSL

EAL

Bydemes

Nimo Dog Security

SOBA

ARAS

Secusoft

Crown Security Services

PG Security Systems

SMC Alarmcentrale

Avigilon Alta

Traka ASSA ABLOY

Uniview

JMB Groep

Eagle Eye Networks

Kiwa

Gold-IP

BHVcertificaat.online

Trigion

ADI

Sequrix

Service Centrale Nederland

Oribi ID Solutions

i-Pro

Optex

HID

Hanwha Vision Europe

ASIS

VAIBS

CardAccess

Bosch Security Systems

Centurion

Multiwacht

Advancis

DZ Technologies

Paraat

Masset Solutions

G4S

Securitas

Paxton

Lobeco

ASSA ABLOY

CDVI

20face

2N

Add Secure

SmartSD

RoSecure

Genetec

Connect Security

Nimo Drone Security

Seris

Beveiligers starten petitie voor betere rechtsbescherming

31 december 2019
Redactie
10:21

Een nieuwe wet legt bij agressie en geweld tegen hulpverleners van politie, ambulance en brandweer strengere en zwaardere straffen op. Particuliere beveiligers vinden dat zij net zo goed recht hebben op deze extra rechtsbescherming en zijn een petitie gestart om dat voor elkaar te krijgen.

Particuliere beveiligers zijn óók hulpverleners voor de publieke taak, stellen de initiatiefnemers die inmiddels al ruim 1500 handtekeningen hebben opgehaald. Het is overigens ook mogelijk om de petitie online te ondertekenen. Dat kan heel eenvoudig via deze link.

Steeds heftiger
De agressie en het geweld tegen beveiligers neemt steeds verder toe en wordt steeds heftiger, zeggen de mensen die de petitie hebben opgezet. De verantwoordelijke minister heeft recentelijk nieuwe wetgeving uitgevaardigd, zodat agressie en geweld tegen hulpverleners nu zwaarder kan worden bestraft. Rechters mogen bijvoorbeeld niet meer alleen een taakstraf uitdelen. Particuliere beveiligers worden in de nieuwe wet echter niet genoemd, terwijl zij naar eigen zeggen wel degelijk te beschouwen zijn als hulpverlener met een publieke taak. Afgelopen weekend bleek in Breda nog welke risico’s beveiligers kunnen lopen als zij optreden tegen ordeverstoringen. Twee portiers werden beschoten nadat zij mensen de toegang tot een kroeg hadden geweigerd.

Onmisbaar
De initiatiefnemers van de petitie vinden dat beveiligers en verkeersregelaars, werkzaam bij Particuliere Beveiligingsorganisaties, net zo goed extra rechtsbescherming verdienen. Nu is dat alleen het geval wanneer zij bijvoorbeeld als boa in opdracht van de overheid (gemeente) werken. Wie als beveiliger in een uitgaansgebied, in een winkelcentrum of op een festival wordt ingezet, geniet dezelfde rechtsbescherming als elke willekeurige burger. ‘Erken de beveiligers in Nederland als hulpverleners, die onmisbaar zijn voor het veilig houden van Nederland’, vragen zij de verantwoordelijke minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner