Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ADI

i-Pro

Gold-IP

PG Security Systems

CSL

Paraat

HID

NetworxConnect

ASIS

2N

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

GFT

Centurion

Kiwa

Seagate

Nimo Drone Security

Dero Security Products

SmartSD

Genetec

IDIS

Explicate

Nenova

G4S

NIBHV

Eagle Eye Networks

CDVI

VVNL

Ajax Systems

Add Secure

EAL

Securitas

Brivo

Service Centrale Nederland

SOBA

Milestone

VEB

BHVcertificaat.online

Bydemes

Trigion

Top Security

HD Security

Crown Security Services

Bosch Security Systems

VideoGuard

JMB Groep

Akuvox

VAIBS

Regio Control Veldt

OSEC

Alarm Meldnet

Connect Security

Paxton

Avigilon Alta

Advancis

CardAccess

Nimo Dog Security

DZ Technologies

Multiwacht

Uniview

Lobeco

SMC Alarmcentrale

Sequrix

Eizo

Unii

SmartCell

Optex

20face

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

ARAS

Oribi ID Solutions

Secusoft

RoSecure

Hikvision

Hanwha Vision Europe

Masset Solutions

VBN

Seris

Branche kijkt tevreden terug op FireSafety & Security Event

14 april 2023
Redactie
15:46

De vraag naar beveiligingsoplossingen wordt zo complex, dat één enkel bedrijf deze allang niet meer alleen kan leveren. Daarom is samenwerking onmisbaar voor goede beveiliging. Het stimuleren van samenwerking was dan ook het motto van de tweede editie van het FireSafety & Security Event, dat maar liefst 5200 beveiligingsprofessionals bijeen bracht.

Tijdens de twee dagen van het FireSafety & Security Event 2023 stonden 900 experts van 121 exposerende bedrijven en andere organisaties klaar om de 4300 bezoekers welkom te heten en van informatie te voorzien. En dat is goed, want kennisuitwisseling en samenwerking wordt belangrijker dan ooit. Wat dat betreft was de openingshandeling misschien wat minder toepasselijk. Daarbij werd de keten die verbinding kan symboliseren juist doorgeknipt.


De officiële openingshandeling werd verricht door (v.l.n.r. burgemeester Jack Mikkers van ‘s-Hertogenbosch, voorzitter Jan Kuipers van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven, voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland en bestuurslid Alex Driessen van Federatie Veilig Nederland.

Het doorknippen van de keten kon natuurlijk ook worden uitgelegd als het wegnemen van de barrières tussen de verschillende veiligheidssectoren en het verlenen van toegang tot het evenement waar gastvrijheid en laagdrempeligheid de belangrijkste kenmerken zijn. Want dat heeft de organisator goed begrepen. Een vakbeurs hoeft niet alleen informatief en zakelijk te zijn. Het mag ook best leuk worden gemaakt om het evenement te bezoeken. Het resultaat is dat het FireSafety & Security Event tegen alle vakbeurstrends in een flinke groei doormaakt.

Noviteiten
Wat ook veranderd is, is dat de beurs niet langer een grote showroom van ‘nieuwe’ producten is, maar veel meer een ontmoetingsplaats. Op veel stands waren zelfs geen of nauwelijks producten te zien. Daar werd alleen kennis ‘verkocht’ en werden bezoekers uitgenodigd om een samenwerking aan te gaan. Toch werden ook wel noviteiten getoond. Die komen in dit en in de vervolgen van dit artikel wat uitgebreider aan bod.

2Guard – Topguard is specialist in terreinbeveiliging en toonde onder andere de elektrische hekken van Nemtek, die indringers een krachtige elektrische schok bezorgen. Daarnaast was informatie te krijgen over een detectiesysteem voor onder vlonders en tegelvloeren.

A. van der Hof’s Draad & Kabelfabriek stond op de beurs met speciale bekabeling voor brand- en inbraakinstallaties. Het bedrijf ontwikkelt onder andere bekabeling met functiebehoud, zodat vitale installaties tijdens een brand zo lang mogelijk blijven functioneren.

Abus Nederland toonde onder andere het elektronische toegangssysteem wAppLoxx Pro, de nieuwe video-intercomserie Moduvis en natuurlijk het alarmsysteem Secvest Touch. Daarnaast levert de fabrikant tegenwoordig een serie IP-bewakingscamera’s.

Addvals presenteerde een indrukwekkend platform voor het beheren van complexe gebouwen en processen. Het gaat om Appvision, waarmee onder andere binnenkort de beveiliging van het Belgische spoorwegnet wordt beheerd. Het biedt volgens Addvals ongekende integratiemogelijkheden.

ADI Global Distribution stond met zijn specialisten klaar om bezoekers informatie te geven over ingewikkelde beveiligingsvraagstukken. De fabrikanten 2N, AG Neovo, Avigilon, Axis, Hanwha, Honeywell en Milestone kregen een tabletop op de stand.

Advancis Nederland liet bezoekers kennis maken met WinGuard X5. Dit systeem voor securitymanagement en gebouwbeheer bevat een totaal nieuwe en moderne kern en veel nieuwe functies. Een belangrijke vernieuwing is de open architectuur, waardoor nu ook derden functionaliteit kunnen ontwikkelen.


Aerocheck is gespecialiseerd in bijzondere branddetectiesystemen en liet op de beurs zien hoe onder andere een aspiratiesysteem werkt. Nieuw waren producten als thefirebeamBLUE!, die het bedienen van thefirebeamXtra met een app mogelijk maakt, de Faast Flex aspiratiesystemen, die de IAS en ILS opvolgen en de Signaline LocatorPlus met thermomaximaal kabel gekeurd volgens de nieuwe EN54-28.


AF-X Fireblocker kwam met een eenvoudig te installeren blussysteem dat geen gebruik maakt van water of gas en dat geen schadelijke effecten heeft op het milieu. Zo tast het niet de ozonlaag aan, draagt het niet bij aan de opwarming van de Aarde en ontbreken schadelijke stoffen als pfas, hfc’s en cfc’s.


Alarm Meldnet vertelde hoe de meldkamer geheel gerenoveerd is en wat er verder is ondernomen om de kwaliteit te verbeteren en de dienstverlening uit te breiden. Zo zijn veel nieuwe opleidingen voor de centralisten geïntegreerd, waardoor die betere ondersteuning aan installateurs kunnen bieden. Nieuw was verder de mogelijkheid om Texecom Premier Elite-systemen sneller en makkelijker met de PAC te verbinden.


Alprokon Aluminium Development is specialist in inbraakwerende deuren en veilige vluchtwegen. Tijdens de beurs konden bezoekers kennis maken met de ‘duistere’ kant van veiligheid. Men kon het donkere hol instappen en kijken of het zou lukken om daar ook weer veilig uit te komen. Verder werd informatie verschaft over de zorgplicht als onderdeel van het Bouwbesluit, de Alprokon Product Keuring en diverse geclassificeerde oplossingen voor brand- en rookwering, vlucht- en panieksituaties, inbraakwering en beveiligde vluchtwegen door middel van Glo-Brite.


ANPI is in België bekend als inspectiebureau, dat ook nauw betrokken is bij de totstandkoming van standaardisering. Tijdens de beurs liet de organisatie zien dat zij ook in Nederland actief is.


Aras Security had zoveel te bieden dat twee grote stands nodig waren. Het was eigenlijk een beurs op een beurs met aparte stands voor fabrikanten als Bosch, Avigilon Alta, UNV en i-PRO. Bij Ajax en Nox was te zien wat Aras op het gebied van inbraakdetectie kan betekenen en op het gebied van toegangsbeheer lieten onder andere CardAccess en Paxton zien wat er mogelijk is. Brandbeveiliging was tot slot bij Bosch te zien. Speciale aandacht ging uit naar hoe Aras installateurs kan helpen om van de verschillende merken en installaties, één gebruikersvriendelijk systeem te maken met geïntegreerde functionaliteit.


Assa Abloy Nederland besteedde speciale aandacht aan de beveiliging van vluchtwegen en nooduitgangen. Daarnaast werden de nieuwste ontwikkelingen en toevoegingen van de series eCLIC en Aperio gedemonstreerd. eCLIQ maakt het nu ook mogelijk om toegangsautorisaties voor een bepaalde tijd af te geven, wat het beheer van externe dienstverleners zoals onderhoudsaannemers en schoonmakers vereenvoudigt.


AVD Security stond samen met het dit jaar 50-jarige zusterbedrijf Tele Connect Videosystemen op de beurs. Daarnaast was een busje van Johnsons Control te zien, van waaruit het effect van cameratoezicht kan worden gedemonstreerd.

Lees het vervolg!

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

SequriX

Seagate

Videoguard

Wordt een partner