Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

NIBHV

EAL

SmartSD

Regio Control Veldt

CardAccess

2N

Eizo

ARAS

Hanwha Vision Europe

Optex

HID

Connect Security

Paraat

IDIS

Advancis

Nenova

DZ Technologies

Crown Security Services

Add Secure

PG Security Systems

Masset Solutions

Oribi ID Solutions

Nimo Dog Security

NetworxConnect

Bydemes

Centurion

SOBA

GFT

Kiwa

Ajax Systems

ASIS

Dero Security Products

Seagate

Genetec

Brivo

BHVcertificaat.online

i-Pro

Trigion

Milestone

Uniview

Multiwacht

Alarm Meldnet

Unii

Nimo Drone Security

Top Security

JMB Groep

Seris

OSEC

Service Centrale Nederland

Bosch Security Systems

SmartCell

Avigilon Alta

Gold-IP

Eagle Eye Networks

SMC Alarmcentrale

De Beveiligingsjurist

VAIBS

ASSA ABLOY

Alphatronics

Paxton

Sequrix

Secusoft

Akuvox

Explicate

VideoGuard

ADI

G4S

CDVI

HD Security

Lobeco

RoSecure

20face

Hikvision

Securitas

VBN

Traka ASSA ABLOY

CSL

VVNL

VEB

Centurion Beveiliging van start met motorsurveillance

7 november 2022
Redactie
13:42

Wie wel eens met de auto door Amsterdam rijdt, beseft dat je geen haast moet hebben. Beveiligers hebben natuurlijk wel vaak haast. Daarom is Centurion Beveiliging gestart met motorsurveillanten. En dat is niet het enige waarin het bedrijf uniek is. We spraken met directeur Jerry van Mechelen.


“Wie onze website bezoekt en de social media-kanalen volgt ontdekt dat Centurion haar operationele organisatie heeft aangepast aan de huidige continuïteitsvraag”, vertelt Van Mechelen, die al bijna 25 jaar actief is in de veiligheidssector. “Centurion staat in de regio Amsterdam bekend om zekerheid, snel schakelen en gedegen vangnetten bij zieke medewerkers. De laatste unieke uitbreiding is de motorsurveillant. Die vinden wij noodzakelijk om met het drukke verkeer in Amsterdam toch de afgesproken aanrijtijden te kunnen garanderen.”

Centurion doet meer dan dat jullie zeggen op de website. Wat doen jullie?  “Wij zijn ingericht voor calamiteiten en ad-hoc-situaties. Als je Centurion als partner hebt komen wij in actie als de omstandigheden dat vereisen. Zelfs als het gaat om situaties die niet in de overeenkomst staan. We kijken ook voortdurend naar de maatschappelijke ontwikkelingen in ons werkgebied. Zo heeft het toenemende aantal overvallen en inbraken geleid tot een aangepaste werkwijze en nieuwe diensten, waaronder onze speciale Coming Home Service. Onze focus ligt daarbij op de veiligheid van de persoon die thuis komt. Wij beveiligen bijvoorbeeld internationaal het Nederlands Elftal. Maar we houden ons niet alleen bezig met de veiligheid voor personen. We hebben een heel breed dienstenpakket.”

Hoe onderscheiden jullie je?  “We maken het verschil door gebiedsgebonden te werken. Dit betekent dat we op de hoogte zijn van hetgeen er speelt binnen onder andere facebookgroepen. Wij kennen de gebouwspecifieke systemen en nemen ook een deel van de beheerdersrol over. Waar nodig sturen wij bij. Juist doordat wij regelmatig met elkaar afstemmen, blijft iedereen alert. Wij zijn vaak door onze pro-activiteit beter voorbereid op verschillende situaties. Centurion is in kleine clusters georganiseerd waardoor de teamleiders de tijd hebben om alles goed te regelen.”

Hoe versterk jij je team met goede medewerkers? Wij zijn een kwaliteitsgedreven organisatie en niet zo zeer uit op snelle, grote winsten. Beveiliging en omgaan met hectiek is een vak. Met mijn politieachtergrond weet ik daar alles van. Maar de tijden veranderen, wij leiden steeds vaker onze mensen zelf op tot een specialisatie binnen onze tak van sport. Sport? Ja dat is waarschijnlijk de grootste aantrekkingskracht van ons bedrijf. Wij komen op hele mooie evenementen zoals de Red Bull Race, alles rondom het Nederlands Elftal en afgelopen maand het Amsterdam Polo Event. Die speciale evenementen zijn voor mijn team een extra toegevoegde waarde. Een mooi voorbeeld daarvan is dat een verkeersregelaar is doorgegroeid tot één van onze beveiligers. Tijdens zijn werk als verkeersregelaar viel mij op dat hij goed was in het herkennen van vreemd gedrag en het anticiperen daarop. Dus heb hem het aanbod gedaan om hem te helpen met zijn studie en om hem intern op te leiden als beveiliger. Solliciteren kan bij ons altijd: https://www.centurioncd.nl/vacatures.”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner