Beveiliging nieuws

Onze partners

RoSecure

Dero Security Products

Secusoft

Avigilon Alta

OSEC

VBN

Trigion

SmartCell

VideoGuard

Top Security

Brivo

HD Security

Dahua

Eizo

Service Centrale Nederland

PG Security Systems

Explicate

Alarm Meldnet

Sequrix

Seris

i-Pro

Nimo Dog Security

Nimo Drone Security

Uniview

Eagle Eye Networks

EAL

Seagate

Advancis

VAIBS

GFT

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

Gold-IP

ADI

Connect Security

Multiwacht

MPL

Securitas

Crown Security Services

JMB Groep

2N

CDVI

Hikvision

ASIS

20face

Add Secure

IDIS

Traka ASSA ABLOY

Genetec

Hanwha Vision Europe

Paraat

Alphatronics

NetworxConnect

Milestone

Masset Solutions

Akuvox

G4S

Oribi ID Solutions

VVNL

Kiwa

Centurion

VEB

Ajax Systems

CardAccess

NIBHV

Lobeco

BHVcertificaat.online

Bydemes

Paxton

De Beveiligingsjurist

CSL

DZ Technologies

HID

Unii

SmartSD

Nenova

Regio Control Veldt

Optex

ASSA ABLOY

ARAS

SOBA

Alexander van Beest is BOA van het jaar 2018

26 november 2018
Redactie
14:08

Tijdens de Dag van de BOA is maandag voor de derde keer de prijs voor de BOA van het Jaar uitgereikt. De jury zocht een BOA die omgevingsbewust werkt, breed inzetbaar en flexibel is, ondernemend is en zelfstandig tot een afgewogen oordeel komt. De winaar is Alexander van Beest, buitengewoon opsporingsambtenaar bij de Bedrijfsvoeringsorganisatie Vijfheerenlanden.

Volgens de jury is Alexander van Beest een initiatiefnemer en meedenker met oog voor de burger. De winnaar heeft zelfstandig in Vianen moeten werken en plannen gemaakt, heeft veiligheid integraal opgepakt en meegewerkt aan integrale controles met politie, brandweer etc. Door de inzet van Alexander is er buurtbemiddeling opgezet. Ook is de winnaar collegiaal, doortastend en gedreven. Hij is communicatief sterk, overtuigend en sociaal aangelegd. Vooral dat laatste is typisch iets voor Van Beest, aldus de jury. Hij weet de andere afdelingen binnen de gemeente goed te vinden.

Gedreven BOA
De jury vindt Van Beest ook een gedreven BOA; hij gaat met één opdracht de deur uit en komt met vier opdrachten terug. Hij voelt zich verantwoordelijk voor de leefbaarheid van burgers en ondernemers. De BOA van het Jaar is veel meer dan de handhaver waarvoor hij is aangesteld, een zeer deskundig stagebegeleider waar de studenten mee weglopen en hij brengt zijn enthousiasme en deskundigheid over op de studenten.

De jury bestaat uit Nico Hesselink, Toezichthouder Drank & Horecawet, Bouw & APV, Gemeente Dinkelland; Wim Beijer, buitengewoon opsporingsambtenaar, gemeente Brielle – BOA van het Jaar 2015, Ronald Vorenhout, boswachter en eigenaar Vorenhout Natuurhandhaving opleidingen; Tarik Sahbaz, leerplichtambtenaar, gemeente Haarlemmermeer; Hans Munk, hoofd Security Back Office, Nederlandse Spoorwegen; Nicole Ruiterkamp, sociaal rechercheur en Gerrit-Jan Molenaar, projectleider professionalisering samenwerking politie – gemeentelijke handhaving, Eenheid Noord-Holland, Politie.

De verkiezing van de BOA van het Jaar is een onderdeel van de Dag van de BOA, dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd. Het is een dag voor en door de BOA, waar ruim 250 vakgenoten samenkomen. Deze editie stonden onder andere op het programma thema’s als informatiegestuurde handhaving en effectieve gedragsbeïnvloeding. Tevens konden bezoekers interactieve sessies volgen over onder meer bijtprotocol voor honden, samenwerking tussen BOA’s en politie en de rol van de BOA bij preventie en signalering van ondermijnende criminaliteit.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner