Beveiliging nieuws

Onze partners

VideoGuard

Nimo Dog Security

HID

VAIBS

Advancis

2N

i-Pro

GFT

20face

HD Security

IDIS

Genetec

NetworxConnect

Secusoft

Top Security

SOBA

Gold-IP

RoSecure

ASIS

CDVI

SmartSD

CardAccess

OSEC

Avigilon Alta

Securitas

VVNL

Trigion

Hikvision

Paraat

DZ Technologies

Traka ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

SmartCell

Seris

Add Secure

ADI

Unii

Connect Security

Crown Security Services

NIBHV

Lobeco

ASSA ABLOY

Nenova

Explicate

Centurion

Kiwa

Bosch Security Systems

VEB

MPL

ARAS

JMB Groep

Eagle Eye Networks

Masset Solutions

G4S

Milestone

Sequrix

Oribi ID Solutions

Alphatronics

Dahua

Regio Control Veldt

CSL

Seagate

Brivo

EAL

BHVcertificaat.online

Alarm Meldnet

VBN

Koninklijke Oosterberg

Nimo Drone Security

Bydemes

Optex

Paxton

De Beveiligingsjurist

Multiwacht

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

Dero Security Products

Eizo

Akuvox

Uniview

Ajax Systems

Hanwha Vision Europe

SERN reikt twee Inci-Detar-Awards uit

7 oktober 2020
Redactie
16:10

John de Nooijer en Wim van Tol hebben woensdagmiddag uit handen van Frank van der Linden en Bert Duijndam van stichting SERN de Inci Detar Award ontvangen. Deze wordt jaarlijks toegekend aan een of meerdere personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van beveiliging.

De Inci Detar Award – afgekort tot IDA – wordt sinds 1997 jaarlijks uitgereikt. De eerste winnaar was destijds Vincent Vreeken, de beheerder van BeveiligingNieuws.nl, die toen nog hoofdredacteur was van het vaktijdschrift Beveiliging. Het gaat in de regel om personen die niet alleen in hun eigen werk uitblinken, maar die zich ook inzetten voor het algemeen belang.

Boerenprotesten
Dit jaar zijn twee Inci-Detar-Awards uitgereikt, omdat de uitreiking vorig jaar niet door kon gaan. De eerste keer was de locatie onbereikbaar door de boerenprotesten en de tweede keer maakte een orkaan de uitreiking onmogelijk. Inmiddels was het 2020 en brak de coronacrisis uit. Woensdag 7 oktober was er dan eindelijk toch een gelegenheid om de prijzen voor de meest verdienstelijke beveiligingsspecialisten uit te reiken. Dat gebeurde in het Zeeuwse Nieuwdorp. De gelukkigen waren ditmaal Wim van Tol, die de Inci-Detar-Award van 2019 had verdiend en John de Nooijer, die in aanmerking kwam voor de Inci-Detar-Award van 2020.

Verbinder
Wim van Tol was de afgelopen 22 jaar werkzaam bij de politie, tot hij recent met pensioen ging. Hij was onder andere hoofd Basis Eenheid voor een deel van Zeeland. Daarnaast was hij een aantal jaren ambtelijk secretaris van de Nationale Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden. De Inci-Detar-Award dankt hij volgens Frank van der Linden van SERN aan zijn rol als verbinder tussen politie, NCTV en de vitale bedrijvensector. Hij introduceerde onder andere de EBO-methodiek in een breed deel van de veiligheidssector. Dat is een onderdeel van De Haagse Methodiek voor securitymanagement, dat zich richt op het creëren van externe samenwerkingsverbanden tegen uiteenlopende dreigingen. Ook was hij gastdocent voor de opleiding DHM Securitymanagement.

Groot kennisnetwerk
John de Nooijer is al bijna 40 jaar beveiligingsspecialist bij EPZ, beter bekend als de kerncentrale van Borssele. Ooit begonnen als gewone beveiliger, klom hij op tot een functie met eindverantwoordelijkheid voor de integrale veiligheid. In die hoedanigheid heeft hij de bedrijfsbeveiliging geprofessionaliseerd en bijzondere onderzoeken gedaan naar beveiligingsmiddelen en hun werking. Met zijn kennis wist hij zelfs bij de Amerikaanse nucleaire autoriteiten respect af te dwingen. Daarnaast bouwde hij een groot, extern kennisnetwerk op, waarbinnen ook studenten welkom waren, die hij dan coachte op weg naar een carrière in de beveiliging.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

MPL

Seagate

Wordt een partner