Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Paxton

JMB Groep

20face

ARAS

2N

CDVI

Masset Solutions

i-Pro

Paraat

Milestone

NetworxConnect

ASIS

Explicate

Trigion

Nimo Drone Security

Bosch Security Systems

PG Security Systems

Alphatronics

VEB

Traka ASSA ABLOY

Brivo

Hikvision

Secusoft

Multiwacht

G4S

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

Ajax Systems

De Beveiligingsjurist

VVNL

Unii

Optex

Centurion

HID

Eagle Eye Networks

Kiwa

Sequrix

Dero Security Products

ASSA ABLOY

Avigilon Alta

Eizo

Add Secure

IDIS

DZ Technologies

Advancis

VAIBS

SMC Alarmcentrale

Seagate

Seris

VideoGuard

Service Centrale Nederland

Gold-IP

Akuvox

VBN

Hanwha Vision Europe

NIBHV

Uniview

EAL

Crown Security Services

RoSecure

SmartSD

CardAccess

Genetec

GFT

Nenova

Bydemes

OSEC

Securitas

ADI

SOBA

Regio Control Veldt

HD Security

Oribi ID Solutions

Lobeco

SmartCell

CSL

Nimo Dog Security

Top Security

Connect Security

SERN reikt twee Inci-Detar-Awards uit

7 oktober 2020
Redactie
16:10

John de Nooijer en Wim van Tol hebben woensdagmiddag uit handen van Frank van der Linden en Bert Duijndam van stichting SERN de Inci Detar Award ontvangen. Deze wordt jaarlijks toegekend aan een of meerdere personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van beveiliging.

De Inci Detar Award – afgekort tot IDA – wordt sinds 1997 jaarlijks uitgereikt. De eerste winnaar was destijds Vincent Vreeken, de beheerder van BeveiligingNieuws.nl, die toen nog hoofdredacteur was van het vaktijdschrift Beveiliging. Het gaat in de regel om personen die niet alleen in hun eigen werk uitblinken, maar die zich ook inzetten voor het algemeen belang.

Boerenprotesten
Dit jaar zijn twee Inci-Detar-Awards uitgereikt, omdat de uitreiking vorig jaar niet door kon gaan. De eerste keer was de locatie onbereikbaar door de boerenprotesten en de tweede keer maakte een orkaan de uitreiking onmogelijk. Inmiddels was het 2020 en brak de coronacrisis uit. Woensdag 7 oktober was er dan eindelijk toch een gelegenheid om de prijzen voor de meest verdienstelijke beveiligingsspecialisten uit te reiken. Dat gebeurde in het Zeeuwse Nieuwdorp. De gelukkigen waren ditmaal Wim van Tol, die de Inci-Detar-Award van 2019 had verdiend en John de Nooijer, die in aanmerking kwam voor de Inci-Detar-Award van 2020.

Verbinder
Wim van Tol was de afgelopen 22 jaar werkzaam bij de politie, tot hij recent met pensioen ging. Hij was onder andere hoofd Basis Eenheid voor een deel van Zeeland. Daarnaast was hij een aantal jaren ambtelijk secretaris van de Nationale Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden. De Inci-Detar-Award dankt hij volgens Frank van der Linden van SERN aan zijn rol als verbinder tussen politie, NCTV en de vitale bedrijvensector. Hij introduceerde onder andere de EBO-methodiek in een breed deel van de veiligheidssector. Dat is een onderdeel van De Haagse Methodiek voor securitymanagement, dat zich richt op het creëren van externe samenwerkingsverbanden tegen uiteenlopende dreigingen. Ook was hij gastdocent voor de opleiding DHM Securitymanagement.

Groot kennisnetwerk
John de Nooijer is al bijna 40 jaar beveiligingsspecialist bij EPZ, beter bekend als de kerncentrale van Borssele. Ooit begonnen als gewone beveiliger, klom hij op tot een functie met eindverantwoordelijkheid voor de integrale veiligheid. In die hoedanigheid heeft hij de bedrijfsbeveiliging geprofessionaliseerd en bijzondere onderzoeken gedaan naar beveiligingsmiddelen en hun werking. Met zijn kennis wist hij zelfs bij de Amerikaanse nucleaire autoriteiten respect af te dwingen. Daarnaast bouwde hij een groot, extern kennisnetwerk op, waarbinnen ook studenten welkom waren, die hij dan coachte op weg naar een carrière in de beveiliging.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner