Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SMC Alarmcentrale

ASIS

Ajax Systems

VBN

Seagate

VEB

Paraat

Alphatronics

Brivo

Nenova

CSL

Crown Security Services

Bydemes

G4S

Hikvision

ASSA ABLOY

Top Security

HD Security

20face

De Beveiligingsjurist

DZ Technologies

Secusoft

ADI

Sequrix

Regio Control Veldt

Paxton

Unii

IDIS

Milestone

NetworxConnect

JMB Groep

Multiwacht

Uniview

Alarm Meldnet

Genetec

CDVI

Nimo Drone Security

Dero Security Products

Connect Security

Traka ASSA ABLOY

Advancis

HID

Eizo

Gold-IP

PG Security Systems

Centurion

Eagle Eye Networks

VAIBS

2N

ARAS

RoSecure

Kiwa

Trigion

SmartCell

Hanwha Vision Europe

GFT

Service Centrale Nederland

Nimo Dog Security

Akuvox

SmartSD

Securitas

Lobeco

Explicate

Bosch Security Systems

Oribi ID Solutions

OSEC

Add Secure

Optex

SOBA

EAL

BHVcertificaat.online

i-Pro

VVNL

VideoGuard

Avigilon Alta

Masset Solutions

NIBHV

Seris

CardAccess

VBe-NL pleit voor meer bescherming verkeersregelaars

14 oktober 2019
Redactie
14:37

Het ministerie van Justitie en Veiligheid komt met een wet die betere bescherming moet bieden voor politie, brandweer en ambulancediensten. Maar hoe zit het met verkeersregelaars? Ook die worden steeds vaker het slachtoffer van ernstige agressie. Leon Vincken van VBe-NL doet een oproep aan de minister.

Recent werd een 16-jarig meisje knock-out geslagen door een automobilist die boos was dat zij hem vanwege een omleiding belette zijn visstekje te bereiken. “Een verkeersregelaar, die slachtoffer werd van de toenemende verhuftering van de maatschappij”, aldus een boze Leon Vincken van branchevereniging VBe-NL. Hij wil dat de overheid meer doet om verkeersregelaars te beschermen.

Ontwijkend politiek antwoord
Zondagochtend was minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat aan het woord in WNL Op Zondag. Een serieus vraagstuk over ons gedrag in het verkeer. “Moeten verkeersregelaars niet meer beschermd worden door onze wetgever?” Dit naar aanleiding van het toenemende aantal incidenten waaronder het in elkaar slaan van de 16-jarige verkeersregelaar. De minister gaf een breed ontwijkend politiek antwoord en schoof het op hufterig verkeersgedrag in het algemeen en dat de minister van Justitie en Veiligheid dit onder zijn aandacht heeft. Na confrontatie met dit ontwijkende antwoord werd gelachen en kwam het volgende item…

Boos
Vincken werd heel boos om de reactie van de minister. “Hoezo doorschuiven? Hoezo ontwijken? Is dat niet hetzelfde als deze verkeersregelaars in het verkeer negeren? Minister: DE VERKEERSREGELAAR GEEFT U EEN AANWIJZING. De weg die u verkiest is niet de richting die u wordt aangewezen. Wanneer dringt het door dat u voor bescherming dient te zorgen? Ook werknemers buiten overheidsdiensten doen werkzaamheden die binnen uw verantwoordelijkheid vallen. Immers deze verkeersregelaars doen werk van de politie in uw verkeersdepartement. Zij worden opgeleid en getraind en krijgen toestemming van de overheid voor hun werkzaamheden.”

Duidelijk signaal
“Kortom ook verkeersregelaars zijn hulpverleners en die moeten helaas in deze eeuw beschermd worden tegen onze vergaande individuele eisen en dus hufterig gedrag”, vervolgt Vincken. “Een aanval op een verkeersregelaar dient voorzien te worden van een duidelijk signaal: de aanwijzing is gezien en ik volg deze. Wanneer past u samen met uw collega van Justitie en Veiligheid de wetgeving aan om alle verkeersregelaars te beschermen? Neem dan gelijk de beveiligers mee want die staan al sinds jaar en dag bloot aan risico’s van burgers die grenzen overschrijden.”
Vincken acht de kans dat de minister zijn mening hoort niet waarschijnlijk. Namens VBe NL en alle verkeersregelaars gaat hij daarom schriftelijk vragen om over deze kwestie met de branchevereniging in gesprek te gaan. Vincken: “Aan alle verkeersregelaars en hun werkgevers: VBe NL roept u op om alle incidenten te melden aan [email protected]. Aan iedereen: volg de aanwijzing van een verkeersregelaar met een glimlach. Rij veilig.”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner