Wincor Nixdorff voegt Brink’s samen met SecurCash

De nieuwe eigenaar van Brink’s Nederland, het Duitse Wincor Nixdorff, voegt het bedrijf samen met dochteronderneming SecurCash.

BrinksHet Duitse Wincor Nixdorf heeft de overname van geldtransporteur Brink’s Nederland afgerond. Na goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt is de transactie afgelopen maandag definitief beklonken.

Met de overname door SecurCash verdwijnt de naam Brink’s uit het straatbeeld. Brink’s kwam eerder in moeilijkheden doordat het Rabobank als grootste klant verloor. De naam Brink’s verdwijnt, de activiteiten worden voortgezet onder de vlag van SecurCash.

Bij Brink’s Nederland werken zo’n 400 mensen. SecurCash krijgt hiermee de beschikking over een landelijk dekkend netwerk van vestigingen en zogeheten geldtelcentrales. Bij SecurCash in Nederland werkten al ongeveer 200 mensen. De nieuwe combinatie bezet de tweede plaats op de Nederlandse markt en verwacht dit jaar een omzet te boeken van € 75 miljoen. Daarmee krijgt het bedrijf een marktaandeel van 35 tot 40%, zegt Mario Koevoets, managing director van SecurCash, in het FD.

 

 

Deel dit artikel via: