Winnaars van de SSA Awards 2015 bekendgemaakt (foto’s)

Zojuist is in RAI Amsterdam de vijfde editie van de vakbeurs Safety Security Amsterdam (SSA 2015) van start gegaan.

SSA 2015 opening
hoofdcommissaris Pieter Jaap AalbersbergOm 10 uur gingen de deuren voor het publiek open en gaf hoofdcommissaris Pieter Jaap Aalbersberg van Amsterdam-Amstelland de officiële aftrap.

Direct na de opening van de vakbeurs zijn de winnaars van de SSA Awards 2015 bekendgemaakt.

Voor de SSA 2015 Awards werden prijzen uitgereikt in 5 categorieën: Toegangscontrole, Brandveiligheid, Inbraak- en alarmeringssystemen, CCTV Videobewakingsdiensten en Oplossingen. SSA, de toonaangevende vakbeurs voor beveiliging en (brand)veiligheid, vindt nog tot en met donderdag 24 september plaats in RAI Amsterdam.

Beursmanager Nynke Lipsius is zeer te spreken over het resultaat: “De SSA Awards vormen een mooie afspiegeling van een aantal belangrijke ontwikkelingen in de sector. Met name de ontwikkelingen op het gebied van IT gaan momenteel razendsnel; trends als ‘the internet of things’, ‘plug-and-play’ en gebruik van ‘mobile devices’ zijn niet meer weg te denken. De winnaars laten zien dat er steeds completere en betere producten en oplossingen op de markt komen.”

Winnaars SSA Awards 2015

  • Categorie Toegangscontrole

Hermes van Blue Orange
Een draadloos TCS met de authenticatie in de Smartphone app waarmee toegang verleend wordt waarbij het pasnummer niet in je pas of telefoon zit, maar in het slot zelf.

Winnaar SSa Award
Oordeel van de jury: Mooi concept, een nieuwe stap in onbekabelde oplossingen. Code niet op de pas maar in het slot.

  • Categorie Brandveiligheid

Aspiratiesysteem FDA221 en FDA241 van Siemens Nederland N.V. – standnummer 08.421
Een aspiratiesysteem dat integraal onderdeel uitmaakt van de brandmeldinstallatie en daardoor zorgt voor betrouwbare detectie.

Winnaar SSA Award brandveilig
Oordeel van de jury: Nieuwe dimensie, nieuwe generatie, geproduceerd conform milieuzorgsysteem ISO14001 en volledig integraal onderdeel van brandmeldinstallatie.

  • Categorie Inbraak- en alarmeringssystemen

 SAM (Secure Autonomus Mobile) van Robot Security Systems – standnummer 08.532

Een mobiele robot die surveilleert, detecteert en communiceert. Met de modernste sensoren en geavanceerde software voor het detecteren van verdachte personen en situaties.

Winnaar SSA Award Sam robot
Oordeel van de jury: Een innovatieve stap in een nieuwe aanpak van beveiliging. Combinatie van functionaliteiten geeft een multifunctionele inzetbaarheid. Open standaard voor koppelingen met beveiligingssystemen!

  • Categorie CCTV Videobewakingsdiensten

Q61-E Series van Axis Communications B.V. – standnummer 08.119

Eerste PTZ-dome surveillance camera met Axis’ Sharp Dome en Axis’ Speed Dry.

Winnaar Axis

Oordeel van de jury: Innovatie die het probleem van slechte weersomstandigheden, slechte verlichting en beeldvervorming bij rotatie aanpakt, topper op alle specificaties!

  • Categorie Oplossingen

RescueMate-App van RescueMate B.V. – standnummer 08.234

Een app met interactief gesproken protocollen en tevens trainingsapplicatie, waarmee de hulpverlening in een bedrijf in één keer goed geregeld is.

Winnaar SSA Award app
Oordeel van de jury: Breed toepasbare, gebruiksvriendelijke innovatie. Helpt BHV-coördinatoren meer grip te krijgen op inzetbaarheid en getraindheid BHV-organisatie. Praktische functies voor ondersteuning bij calamiteiten, training en alarmoproepen.

SSA 2015 is van dinsdag 22 t/m donderdag 24 september. Nog geen toegangsbewijs? Gratis registreren kan hier: safetysecurityamsterdam.nl

Deel dit artikel via: