Paraat haalt belangrijke certificering binnen

Het opleidingscentrum van Paraat is nu NIKTA-gecertificeerd. Dit houdt in dat het instituut in Nieuw-Vennep voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die door NIKTA gesteld en getoetst worden. Het is volgens directeur Wim Hamilton een volgende stap in het verder professionaliseren van de organisatie van Paraat. Lees verder

Defensie krijgt onvoldoende voor bedrijfsveiligheid

“Onacceptabel.” Zo  reageerde minister Ank Bijleveld-Schouten op het feit dat Defensie de bedrijfsveiligheid onvoldoende onder controle heeft. Deze conclusie trekt de commissie Van der Veer, die op verzoek van Defensie de bedrijfsveiligheid bij het departement onderzocht. Het rapport ‘Het moet en kan beter’ is vanmorgen gepresenteerd. Lees verder

Bezoekersrecord voor veiligheidsmuseum PIT

Veiligheidsmuseum PIT sluit 2017 af met een recordaantal bezoekers van 45.800. Het museum laat daarmee een groei zien van 7,8% ten opzichte van het jaar ervoor. Voor het vierde jaar op rij neemt het totaal aantal bezoekers toe en worden meer mensen bereikt. Lees verder

Verena Rathjen wordt bij Axis vicepresident EMEA

Axis Communications stelt Verena Rathjen aan als vicepresident voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Daarmee wordt zij verantwoordelijk voor het langetermijnsucces van Axis binnen de regio en voor het bewaken van de strategische koers ten aanzien van het uitgebreide aanbod van oplossingen van het bedrijf binnen een groeiende markt. Lees verder

SmartSD introduceert EasyIP 2.0Plus van Hikvision

SmartSD introduceert de opvolger van de 2.0-lijn van Hikvision: EasyIP 2.0Plus. In de populaire 2.0 serie van Hikvision waren camera’s met een resolutie van 1.3MP, 2MP en 4MP opgenomen. In de nieuwe EasyIP 2.0Plus zijn modellen beschikbaar met een resolutie van 2MP, 4MP, 6MP en 8MP. Lees verder

Onderzoek naar gebruik blockchain bij hulpverlening

Het Rode Kruis onderzoekt de mogelijkheden van blockchain om de hulpverlening te verbeteren. Men wil een digitale portemonnee ontwikkelen om sneller geld te kunnen overboeken naar getroffenen in een rampgebied. Hiermee kunnen deze zelf benodigdheden als voedsel, water en hulpgoederen aanschaffen. Lees verder

Heerlen komt met plan van aanpak Veilig Uitgaan

Naast de veiligheidsplannen voor de buurten heeft Heerlen nu ook een veiligheidsplan gemaakt voor het uitgaansgebied genaamd 'Veilig uitgaan'. De ambitie is om de veiligheid en leefbaarheid en de sfeer in het gebied te behouden en waar mogelijk te verbeteren om zo het uitgaan maar ook het wonen in het uitgaansgebied prettiger te maken. Lees verder

Dagelijks nieuws over beveiliging en veiligheid