NVD-app helpt medewerkers zichzelf verder te ontwikkelen

Medewerkers van NVD Beveiligingen beschikken sinds kort over een app die op vele manieren ondersteuning biedt bij het zelfstandig optimaliseren van het eigen functioneren. Dit op de eerste plaats doordat de app medewerkers onderling verbindt. Maar ook kunnen er interne opleidingsprogramma’s mee worden gevolgd. Lees verder

Tot veertien jaar celstraf voor nepagenten

Twee mannen die verkleed als politieagenten een gewelddadige woningoverval pleegden, hebben veertien jaar celstraf gekregen. De rechtbank noemde het bijzonder kwalijk dat de ze zich bij een van de overvallen hadden verkleed als politieagenten en zo het vertrouwen van de burger in de politie hebben ondermijnd. Lees verder

Benelux-landen sluiten vernieuwd politieverdrag

Het in 2004 gesloten verdrag over grensoverschrijdende samenwerking tussen de Benelux-politiediensten is volledig herzien en uitgebreid. De ministers hadden al eerder hun intentie uitgesproken om de samenwerking rond veiligheid te versterken. De Benelux-landen lopen hiermee voorop in de Europese Unie. Lees verder

Veel vernieuwingen in VMS-pakket NX Witness

Lobeco presenteert versie 3.2 van NX Witness. Deze biedt ondersteuning voor 2-weg audio op alle ONVIF Profile S-apparaten, nieuwe geavanceerde PTZ voor negen nieuwe PTZ-camera's, H.265-ondersteuning voor onder andere Hikvision- en Axis camera’s en ondersteuning voor acht nieuwe analoog-naar-IP-encoders. Lees verder

Helft smartphone-gebruikers vreest digitale pottenkijkers

Veel gebruikers van mobiele apps maken zich zorgen over wat apps allemaal registreren: waar ze zich bevinden, wat ze doen, welke data ze met wie delen. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky Lab. Experts van het cybersecuritybedrijf wijzen erop dat deze zorgen door een paar eenvoudige beveiligingsmaatregelen zijn weg te nemen. Lees verder

CCV waarschuwt voor valse VRKI 2.0

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) waarschuwt dat er een valse versie van de VRKI 2.0 in omloop is. Hierin wordt gesuggereerd dat bij alle veiligheidsniveaus draadloze beveiligingscomponenten geplaatst mogen worden. Dit zou ook gelden voor woningen in risicoklasse 4, wat niet klopt. Lees verder

Meer criminele motorclubs ondanks verboden

Het verbod van de motorclubs Bandidos en Satudarah, maakt nog geen einde aan dit fenomeen. Dit concludeert het Regionale Informatie- en Expertisecentrum Den Haag (RIEC). Er komen verschillende nieuwe clubs, ook organisaties waarbij het niet meer gaat om motorrijden. Lees verder

Dagelijks nieuws over beveiliging en veiligheid