FireSafety & Security Event: techniek voor de komende jaren
Woensdag 13 april start het FireSafety & Security Event 2022. Wat is er zoal te zien tijdens deze eerste beveiligingsvakbeurs sinds tijden? We vroegen het de exposanten. Behalve producten laten de meeste bedrijven ook zien wat zij aan kennis in huis hebben. Kennis die nodig is om installateurs te informeren over de technologie van de komende jaren.
De afgelopen dagen hebben we al uitgebreid bericht over wat tijdens FireSafety & Security Event verwacht en ervaren kan worden. Dit wordt de laatste opsomming. Wie meer wil weten zal woensdag en donderdag toch echt naar ‘s-Hertogenbosch moeten gaan, waar honderd exposanten de bezoekers van harte welkom heten in de Brabanthallen. In fraaie stands worden de laatste innovaties getoond en bij verschillende bedrijven kan onder het genot van Brabantse worstenbroodjes, Bossche Bollen en ander lekkers van gedachten worden gewisseld over de laatste trends in beveiligingstechniek.
Geavanceerde technologie
ADI (B.13) legt nadruk op welke wijze de distributeur installateurs ondersteunt bij complexe projecten. Bij Alphatronics (B.11) staan het inbraak- en toegangssysteem UNii en het brandmeldsysteem Detnov centraal. ARAS (D.07) pakt helemaal groot uit met vijf stands, waarvan de centrale stand de grootste van de beurs is. Van veel merken worden de producten werkend gedemonstreerd. ASSA ABLOY (A,03) legt uit dat safety en security elkaar op vluchtroutes niet in de weg hoeven te zitten. Bosch (D.09) staat met alle divisies op de beurs en presenteert onder andere een uniek partnerprogramma voor installateurs. By Demes (F.25) introduceert een systeem voor beveiliging, domotica en zorg en laat een nieuwe mistgenerator zien. CSL (E.03) gaat in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van alarmcommunicatie. Dero Security Products (B.16) staat met een aantal fabrikanten op de beurs om ook de uitdagendste vragen te kunnen beantwoorden. Eagle Eye Networks (C.19) legt uit waarom installateurs niet langer om de ‘cloud’ heen kunnen. Gold-IP (C.06) presenteert het gloednieuwe 7-platform van MOBOTIX. Kiwa (F.06) vertelt wat er zoal bij certificering van beveiligingsproducten komt kijken. Lobeco (C.01) toont onder andere de merken Avigilon, Ksenia, Pelco en Siemens. En M2M Services (A.21) laat zien welke diensten het levert aan een wereldwijd netwerk van alarmbedrijven.
Oplossingen voor personeelstekorten
NVD Beveiligingen (E.15) vertelt installateurs hoe zij met ondersteuning van het bedrijf hun dienstenpakket makkelijk kunnen uitbreiden. Koninklijke Oosterberg (D.13) presenteert zich nu ook als groothandel voor beveiligingsinstallateurs. Paxton (C.15) laat zien wat allemaal mogelijk is met het nieuwe Paxton10. En SmartSD (D.10) legt uit hoe zij kunnen bijdragen aan het oplossen van personeelsproblemen bij installatiebedrijven. SeSa Groep (B.08) presenteert de nieuwste opleidingen van SOBA en SPV, maar ook de diensten van de adviestak. Top Security (D.06) staat met een breed assortiment op de beurs met alles wat nodig is voor elk beveiligingsproject. VAIBS (A.23) introduceert een VMS met analytics en vergaande mogelijkheden. De Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (C.09) presenteert de nieuwe VEB 4-regeling en kan alles vertellen over dit kwaliteitsborgingsysteem.
Innovatieve oplossingen
Addvals (C.21) presenteert een geïntegreerd beveiligingssysteem waarmee zelfs complete steden beveiligd kunnen worden. CBO (A.09) helpt installateurs met het probleemloos aanbieden van alarmopvolging. FireAngel (F.23) vestigt de aandacht op de verplichte rookmelder per 1 juli en brengt oplossingen om deze datum te halen. Fireproducts & Solutions Nederland (E.23) legt uit hoe installateurs stap voor stap bij een project ondersteund kunnen worden en toont de nieuwste brandmeldcentrales van onder andere Honeywell en Siemens. Inotec (A.19) laat dynamische noodverlichting zien, die rekening houdt met de locatie van de brand. JHS Nederland (F.07) staat op de beurs met innovatieve technologie voor inbraak-, brandmelding en domotica. Novenco (B.19) laat zien hoe tijdens brand de rook snel afgevoerd kan worden, zodat mensen veilig kunnen vluchten. Osec (B.06) laat met name zien hoe het installateurs ondersteunt bij het oplossen van complexe klantvragen. Remtech (C.17) demonstreert bouwkundige beveiliging tegen inbraak, explosies en ander extreem geweld. Siemens (E.11) laat zien dat hoogwaardige brandbeveiliging niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. Sotex (C.23) presenteert een oplossing tegen corrosie in droge sprinklersystemen. En VPS Nederland (D.15) toont draadloze beveiligingssystemen voor tijdelijke situaties.
Brandbeveiliging en NDAA-compliant camera’s
FireSense (D.05) introduceert de nieuwste LIST Controller, met Yokogawa glasvezeldetectie. Ook toont het bedrijf de brandmeldpanelen van FireClass, die geschikt zijn voor diverse projecten. Fire Stop Holland (B.18) toont een nieuw digitaal brandmeldpaneel, een remote service module-applicatie, een IR-camera met branddetectie met laserafstandmeting en een bluskanon. Hertek Groep (E.09) vertelt alles over het nieuwe blussen met slimme detectie en opvolging, het ‘Lithium Safety Concept’ ter voorkoming van branden door lithiumbatterijen en het platform Hertek Connect, waarbij altijd én overal inzicht en controle is over bijvoorbeeld een brandmeldinstallatie. Op de stand van IDIS Nederland (C.11) is een live ANPR-demonstratie te zien. Daarnaast worden de uitgebreide mogelijkheden met IDIS Deep Learning Analytics en diverse integraties gedemonstreerd. Vind personen snel met Person Match en pas dynamische Privacy Masking toe. Nieuw zijn verder de NDAA Compliant-producten, die voldoen aan de strenge Amerikaanse NDAA-wet, waaronder de IDIS Turret-camera en een ONVIF instapmodel met 5MP resolutie.
Internet of Things
In de komende jaren moet al het blusschuim fluorvrij zijn. Saval (B.09) biedt daarom het Foam Transition Program. Hiermee is de onvermijdelijke transitie naar fluorvrij blusschuim soepel en efficiënt te doorlopen, of het nu gaat om schuimblussers of een schuimblusinstallatie. SMC (F.15) laat zien wat er komt kijken bij het aansluiten van alarm- en videosystemen, het bestellen van simkaarten en installeren van communicatiemodules, alarmopvolging, persoonsbeveiliging en 24 uurs bereikbaarheid.
Beveiliging is een cruciaal element in de IoT-verbindingsketen, benadrukt Wireless Logic Benelux (F.29). Standaard maken IoT-apparaten verbinding met het ‘open’ internet. Door toenemende cybercriminaliteit is de vraag niet of, maar wanneer een applicatie over het ‘open’ internet gevaar loopt. De veiligheid van IoT-devices is te verhogen door verbinding te maken via een Virtual Private Network (VPN) of de OFF-Internet-oplossing van de exposant.
Aanmelden voor FireSafety & Security Event kan nog steeds via deze link.